Laxfärsbiffar1 kg laxkött,, malet eller skuret i bitar5 st ägg2 dl vispgrädde1 msk potatispuré, (mosad kokt potatis)1 tsk cayennepeppar2 msk hackad dillsalt och nymalen vitpepparsmör till stekningLägg alla ingredienser inklusive salt och peppar i en matberedare och kör till en fin färs med bra konsistens
Mixa laxkött och gräddfil till en slät massa. Tillsätt lök och dillsamt späd med vatten. Skär sillen i 1-2 cm tjocka skivor och lägg dempå ett serveringsfat
Kör laxkött och potatis i mixer till fin färs. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ställ blandningen kallt så att den stelnar en aning
Skär laxköttet i bitar och mixa det väl i matberedare tillsammans med saltet. Laxfärs med hummersås ur Allt om mat 1997 4 pers 100 g rent laxkött, i bitar 3/4 tsk salt 1 ägg + 1 äggvita 1/4 krm cayennepeppar ½ msk pressad citron 2 dl vispgrädde Hummersås
2 Ansa bort mörkt laxkött och pensla bitarna med oljan. 1 Borsta eller skrapa potatisen. Koka den i saltat vatten som täcker, 2 tsk salt per liter vatten