En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citron blir det men för mycket citron kan det aldrig bli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende
För att ge lite mer schwung i smaken valde vi att marinera laxen under tiden som resten av gratängingredienserna lagades till, fisken beströddes med örtsalt och citronskal och fick några droppar citron att svalka av sej med
Mycket citron och dillsmak passar perfekt med laxen. Vispa ihop creme fraiche, grädde, mjölk, dill, zesten från citronen + saften från halva citronen, fond samt salt och peppar
Strö över saltet, Blanda crème fraiche med citronsaft, sambal oelek och farin. Servera laxgratängen med en grön sallad 4 bitar laxfilé utan skinn och ben (á ca 150 g). 1 msk pressad citron
Toppa gärna med lite räkor och servera omedelbart med citronklyftor. citron. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll cirka 2 minuter i lättsaltat vatten
Blanda lax och citronsaft. 5 st citron. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva löken. Koka broccoli och lök knappt mjuka i saltat vatten, 2–3 minuter
Laxgratäng med räkor. citron. Häll på en såsblanding av creme fraiche, hackad dill, citronsaft och salt. Servera med gröna ärtor, färsk dill och citron
Räkorna kan man gärna marinera innan om man vill ha en extra skjuts i smaken, vi gjorde det inte denna gången men har tidigare haft citronmarinerade räkor på bland annat laxgratäng