t vin. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. Blanda fiskfond i vinet. Amanda och Alvin lekte kurragömma och Alvin fick till ett riktigt bra gömställe i soffan
Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl creme fraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 1 dl vitt vin
Lägg i kastrull med vin, vitvinsvinägert och låt vätskan reducera till hälften (koka bort)Vispa ner grädden och fiskbuljong/fond och låt sjuda en stund
Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. 4 bitar laxfilé á 150 g. 1 dl torrt vitt vin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 bitar laxfilé á 150 g rivet skal av 1 citron ½ dl rostade pinjekärnor 1 dl hackad färsk basilika 1 krm svartpeppar Risotto 2 dl avorioris 1 gul lök 1 dl torrt vitt vin pressad saft av ½ citroner 4 dl kycklingbuljong 1½ dl Arla Präst®, riven 50 g Arla® Svenskt Smör
Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör