Laxfilé vin recept

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

t vin. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Varmrökt laxfilé med kall sås

Varmrökt laxfilé med kall sås

Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Lägg sedan upp laxfiléerna på rök galler och krydda med citronsalt, svartpeppar, vitlökspulver, dill och gräslök
Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinsås

Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost. Blanda fiskfond i vinet. Amanda och Alvin lekte kurragömma och Alvin fick till ett riktigt bra gömställe i soffan
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Laxfilé med hummersås

Laxfilé med hummersås

Koka ihop grädde, fond och vin i 5 minuter. 600 g laxfilé. 1 dl vitt vin. Skär bacon i bitar och stek. Dela svampen och stek för sig i smör
Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Koka ihop vin, fond, crème fraiche, grädde och ost i en kastrull. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 2 dl creme fraiche1 dl vitt vin3 dl grädde100 g creme cheese (Philadelphia)4 msk hummerfond3 msk finhackad dill2 krm cayennepepparsaltGör så här. 700-800 g färsk laxfilé i bit. 1 dl vitt vin
Stekt laxfilé med saffranssås

Stekt laxfilé med saffranssås

Rör i mjölet och späd med vin, grädde och fiskbuljong. 4 laxfilébitar à140 g. 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin

Laxfilé med pom duchess och vitvinsås

Ha i Grädden och vinet, låt koka upp och låt den sedan stå och sjuda på lite halvvarmt, glöm inte smaka av med citron saft, cyennepeppar och salt
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd

Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd

lite vitt vin. Blanda först blandningen till bädden för laxfilén. Strö över salt och peppar på laxfilérna(4st) och stek dem bara några få minuter
Bakad laxfile med risotto - Recept | Arla

Bakad laxfile med risotto - Recept | Arla

Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. 4 bitar laxfilé á 150 g. 1 dl torrt vitt vin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 bitar laxfilé á 150 g rivet skal av 1 citron ½ dl rostade pinjekärnor 1 dl hackad färsk basilika 1 krm svartpeppar Risotto 2 dl avorioris 1 gul lök 1 dl torrt vitt vin pressad saft av ½ citroner 4 dl kycklingbuljong 1½ dl Arla Präst®, riven 50 g Arla® Svenskt Smör
Laxfilé, fänkål, confittomater & gurksalsa

Laxfilé, fänkål, confittomater & gurksalsa

Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör
Laxfilé med ost- och dilltopping

Laxfilé med ost- och dilltopping

Häll på vin, vatten, fond och krydda med salt och peppar. 1 dl vitt vin. 700 g laxfilé. Klicka i smöret i grytan
Marinerad laxfilé

Marinerad laxfilé

600 g laxfilé. 2 dl vin. Filéa fisken och ta bort skinnet. Salta och peppra. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat med kanter