Blanda i dill och ärter, och lägg upp på tallrikar. Lägg på avokadoklyftor, äggklyftor och stekt lax. Lägg i bulgur och låt dra under lock i 7 minuter. 2 st laxfilé. 1 st ägg
Salta, peppra och vänd bitarna runt om i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i riven ost. 1 ägg. Stek laxen i smör i en stekpanna med "släpp-lättbeläggning" ca 2 min på varje sida. Lägg i en ugnssäker form och tillaga den i 200 grader i 5 minuter tills den är genomstekt men inte torr. 1 ägg 125 g riven lagrad ost, gärna cheddar eller Västerbotten
En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen - resultatet blir snabbt grovhackade ägg
Lax med ägg/räksås. Alla inlägg. 1 laxfilé. 1 kokt ägg. Dela ägget två ggr i en äggdelare och lägg i en kastrull, häll på 1 dl grädde, dill, salta och peppra, låt puttra ihop. 1 laxfilé. 1 kokt ägg
Lägglaxfilé i oljad ugnsform och skeda över örtolja. Blanda ner riven ost, salt och ägg. Lägg i gnocchin lite i taget och låt koka tills dess att de flyter upp till ytan, då är de klara
Finhacka dillen, och tillsätt hälften av den, ägg, grädde, limesaft och potatismjöl. 650 - 700 g färsk, skinn- och benfri laxfilé1 tsk salt1 tsk örtsalt - ex vis italiensk salladskrydda3 ägg5 dl grädde av valfritt slag - jag blandade vispgrädde och matlagningsgrädde1 stor knippa dillsaft av en ½ pressad lime1 msk potatismjöl150 g skalade räkorSätt ugnen på 200 grader, och ställ in en form - som rymmer patéformen - till hälften fylld med vatten. Smörj en form på ca 1,5 l, och lägg i hälften av laxsmeten. 3 ägg