Laxfilé ägg recept

Inbakad laxfilé med tomatsås

Inbakad laxfilé med tomatsås

Lägg ihop smördegsarken omlott, kavla ihop dem och ut dem något till en rektangel. Bredvid ut tomatsåsen i mitten av smördegen, lägg laxen ovanpå
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Laxfilé med bulgursallad

Laxfilé med bulgursallad

Blanda i dill och ärter, och lägg upp på tallrikar. Lägg på avokadoklyftor, äggklyftor och stekt lax. Lägg i bulgur och låt dra under lock i 7 minuter. 2 st laxfilé. 1 st ägg
Laxfile på saltbädd

Laxfile på saltbädd

Bena laxfilen och lägg filen med skinnsidan nedåt i en ugnsform som du lagt ett lager grovsalt i botten
Inbakad laxfilé

Inbakad laxfilé

Lägglaxfiléerna ovanpå. Pensla degens kanter med uppvispat ägg och gör sedan paket av dem. Gör en ficka längs med laxfiléernas sida
Ostpanerad laxfile

Ostpanerad laxfile

Salta, peppra och vänd bitarna runt om i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i riven ost. 1 ägg. Stek laxen i smör i en stekpanna med "släpp-lättbeläggning" ca 2 min på varje sida. Lägg i en ugnssäker form och tillaga den i 200 grader i 5 minuter tills den är genomstekt men inte torr. 1 ägg 125 g riven lagrad ost, gärna cheddar eller Västerbotten
Laxfilé med potatiskakor

Laxfilé med potatiskakor

Lägglaxfilébitarna i en ugnsfast form, salta på och strö över svartpeppar. Pressa ut eventuellt kvarvarande vätska ur potatisen och lägg den i en skål

Laxfilé med pom duchess och vitvinsås

när potatisen kokat färdigt töm kastrullen på vatten och mosa potatisen, ha i ägg gulorna och mjölken, smaka av med peppar, salt och ev smör
Laxfilé med potatiskakor

Laxfilé med potatiskakor

Lägglaxfilébitarna i en ugnsfast form, salta på och strö över svartpeppar. Pressa ut eventuellt kvarvarande vätska ur potatisen och lägg den i en skål
Smörgåstårta med lax, ägg och dill

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen - resultatet blir snabbt grovhackade ägg
Festtårta med rökt laxfilé

Festtårta med rökt laxfilé

Skala och hacka äggen. Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen. Lägg samman två brödskivor som botten
Lax med ägg/räksås!

Lax med ägg/räksås!

Lax med ägg/räksås. Alla inlägg. 1 laxfilé. 1 kokt ägg. Dela ägget två ggr i en äggdelare och lägg i en kastrull, häll på 1 dl grädde, dill, salta och peppra, låt puttra ihop. 1 laxfilé. 1 kokt ägg
Festtårta med rökt laxfilé

Festtårta med rökt laxfilé

Skala och hacka äggen. Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen. Lägg samman två brödskivor som botten
Lättgjord laxpaté med dill och räkor

Lättgjord laxpaté med dill och räkor

Finhacka dillen, och tillsätt hälften av den, ägg, grädde, limesaft och potatismjöl. 650 - 700 g färsk, skinn- och benfri laxfilé1 tsk salt1 tsk örtsalt - ex vis italiensk salladskrydda3 ägg5 dl grädde av valfritt slag - jag blandade vispgrädde och matlagningsgrädde1 stor knippa dillsaft av en ½ pressad lime1 msk potatismjöl150 g skalade räkorSätt ugnen på 200 grader, och ställ in en form - som rymmer patéformen - till hälften fylld med vatten. Smörj en form på ca 1,5 l, och lägg i hälften av laxsmeten. 3 ägg