Lax och ägg recept

Kallrökt lax med sparris, pocherat ägg och hollandaise

Kallrökt lax med sparris, pocherat ägg och hollandaise

Lägg upp laxenoch krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill. Laxoch sparris. lax,. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg. 200 g skivad kallrökt lax
Varmrökt lax med matvete och ägg

Varmrökt lax med matvete och ägg

Lägg upp på tallrikar tillsammans med varmrökt lax, ägg-halvoroch avokado. Vispa ihop senap, vinäger och olja till en dressing, smaka av med salt och svartpeppar
Smörgåstårta med ägg, lax och räkor

Smörgåstårta med ägg, lax och räkor

Använd kallrökt lax, räkor, kokta ägg, ost, gurka och citron. Jag hade förberett en rund smörgåstårta kvällen innan fylld med skagenröra, äggoch mjukost
Sallad gjord på ägg, kallrökt lax och sparris

Sallad gjord på ägg, kallrökt lax och sparris

Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta äggoch smörstekt sparris. Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen
Röra med inkokt lax, räkor och ägg

Röra med inkokt lax, räkor och ägg

Smula ner laxenoch rör om. Här kommer ett tips på en god "låda" man kan göra av inkokt lax. Bred ut röran i en form och dekorera med ägg, citron, gurka, dill och räkor
Ugnsbakad avokado med ägg och rökt lax

Ugnsbakad avokado med ägg och rökt lax

Strimla laxenoch fördela i hålen. Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet
Smörgåstårta med lax, ägg och dill

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

En klassisk smörgåstårta med lax, äggoch dill. Laxoch citron. Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen - resultatet blir snabbt grovhackade ägg