Lägg på en klick riven ingefära och gröp ur den tjocka krämen på kokosmjölken (häll bort vattnet). Salta och peppra och lägg på lite sweet chili sås på fisken
Fräs schalottenlök, vitlök, chili och ingefära i olja i en stor wok eller stekpanna med höga kanter. Finhacka chilin, men ta bort kärnor och hinnor för att mildra hettan
Häll i resten av kokosmjölken , koka upp och lägg i laxen. Cocos- laxcurryIngredienser. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Tillsätt ingefäran och hälften av chilin och låt fräsa helt kort innan du tillsätter även limebladen och currypasten
Finhacka torsken och laxen. Lägg ströbröd i en bunke tillsammans med kokosmjölk, vitlök, chili, ingefära, lime, citron, purjolök, fisksås, ägg, vitpeppar och finhackad koriander
Skiva chilin fint och riv ingefäran. Häll kokosmjölk, vatten, fisksås, tamari, honung, gochujang, limezest, chili, citrongräs och korianderstjälkar i pannan och rör runt