Vänd ned laxen och vänta någon minut på att den går klart. Klipp över färsk dill och servera. 2 tärnade laxfiléer (salta och peppra)1-2 finhackade scharlottenlökar2 finhackade vitlöksklyftor1/2 hackad fänkål1 tunt skivad morot2 dl tärnad squash 1 broccoli, uppdelad i små buketter2,5 dl kokosmjölk2 tsk sambal oelek1 tsk fiskfondSalt och pepparKokosolja (neutral) Färsk dillHacka upp grönsakerna, tärna och krydda laxen. 2 tärnade laxfiléer. 1/2 hackad fänkål
½ citron i små skivor Picklad fänkål. 300 g gravad lax i skivor. 20 g dill. 200 g fänkål. Ingredienser För 8 bufféportioner 8 små salladsblad, hjärtsallad
Arrangera laxen på ett vackert fat och fördela äppel- och dillhacket ovanpå. gravad lax. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin, och blanda den med äpplena och dillen
Smaka av med dill och salt. Ugnsbakad lax. Gnid in laxen med salt och olivolja. 2 fänkål. 14 bitar lax utan skinn à 150 g. 11 knippe dill. 1Dill. 1Rå fänkål2fänkål. 1Ugnsbakad lax4 bitar lax utan skinn à 150 g salt olivolja. 1Zucchini400 g zucchini 100 g smör, smält 1 knippe dill salt. 1Garnering DillRåfänkål
500 g laxfilé. ca 400 g fänkål. 1 dl hackad färsk dill. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering