Koka körsbär, vatten och citronskal i ca 10 minuter i en hög kastrull (det kokar lätt över). Ta av kastrullen från värmen. Sila och pressa ur silen, så att så mycket som möjligt av körsbären kommer med. Häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Vispa ägg, maizena och honung i en separat skål. Vispa ned i kastrullen som nu ställs tillbaka på medelvärme. Vispa medan du värmer upp. Sjud försiktigt tills curden tjocknat. Ta av kastrullen från värmen och vispa i smöret.
Häll upp i en väl rengjord glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.
När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Snabbt och lätt med marinerad fläskkarré, färdiga pommes strips, Eriks pepparsås (Erik Lallerstedts såser är vansinnigt goda, särskilt Chili bearnaisen) och Coleslow
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Smaka av med salt och peppar. Det här är verkligen snabbmat när den är som bäst. En supergod och fånigt enkel och snabblagad lunch till Monsieur och mig, en dag när det egentligen inte finns tid till matlagning
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Placera skålen i sjudande vattenbad och vispa med elvisp i ca 30 minuter, tills det tjocknar. 450 g urkärnade körsbär (ca 500g med kärnor)
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Förbered en ett platt fat med hushållspapper bredvid spisen. Jag brukar vanligtvis fritera i en smet med öl, men den här gången testade jag en färdig påse med rismjölsbaserad tempuramix som jag hittade på asiatiska hyllan i min affär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.