Lat körsbärscurd med honung
asa.frodin
asa.frodin

Lat körsbärscurd med honung

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 300 g (sur)körsbär med kärnor
  • 3 msk vatten
  • skalet av 1 (ekologisk) citron
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 130 g honung
  • 50 g smör

Beskrivning

    Koka körsbär, vatten och citronskal i ca 10 minuter i en hög kastrull (det kokar lätt över). Ta av kastrullen från värmen. Sila och pressa ur silen, så att så mycket som möjligt av körsbären kommer med. Häll tillbaka vätskan i kastrullen.

    Vispa ägg, maizena och honung i en separat skål. Vispa ned i kastrullen som nu ställs tillbaka på medelvärme. Vispa medan du värmer upp. Sjud försiktigt tills curden tjocknat. Ta av kastrullen från värmen och vispa i smöret.

    Häll upp i en väl rengjord glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.