Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
här har jag valt Scans Lantkorv som är lite magrare 6 pp för 100 g, pasta tar man efter tycke o smak och räknar efter det, vanligtvis 3 pp. grön spetspaprika, röd spetspaprika, gul lök, morot, en liten bit vitkål, sockerärter, lite majs, 300 g lantkorv 19%, snäckpasta för 3 portioner, lite broccolin, salt, peppar, lite matfett till stekning. 300 g lantkorv 19%, snäckpasta för 3 portioner, lite broccolin, salt, peppar, lite matfett till stekning
Till er viktväktare så har jag räknat ut att om ni använder 100 g Scans Lantkorv (19 % tror jag att den var) per portion så är det 6 propoints för korven, lägg därefter till points för pastan (7 pp om du väljer duoval) och för chilisåsen och osten (17 %) blir det 2 propoints till per portion.  400-500 Lantkorv/Falukorv, 3 dl chilisås, 1 tsk oregano, 1 dl riven ost, 1 gul paprika, ev lite rapsolja, salt, grovmalen svartpeppar, nykokt Bucatini eller annan valfri pasta för 4 portioner Gör så här
Du kära lantkorv, tack för att du dök upp. ½ ring lantkorv1 gullök, hackadsalt och peppar1 vitlöksklyfta, pressadca 3 dl mjölk1 tsk sambal oelekca 1 dl tomatpuréjasminris till. Lantkorv 1 gullök
Efter en stunds vila vandrade vi ner från kyrkan på en slingrande stig till byn Pefki, där vi åt en mycket god tomatomelett och kretensisk lantkorv, Loukaniko, till lunch på Piperia
Lördagens grillande bestod av den synnerligen trevliga grekiska lantkorven från vår lokala favorit Dennis (de gör den själva), diverse ångade rotsaker marinerade i pressad apelsin och timjan samt små ugnsrostade potatisar med rosmarin