För några veckor sedan var vi hemma hos min kompis Jenny med familj och då bjöd de på Langos. Creame fraiche blandat med pressad vitlök efter smak och tycke
OSTPÄTTAR MEDTOPPING (SOM LANGOS). Det smakade nästan som langos. Ostplättar medtopping. Igår toppade jag dem med creme fraiche, röd rom, finhackad rödlök och gräslök vilket blev fantastiskt gott
Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott
Degen är en rätt enkel deg som du arbetar med och du justerar själv storleken på dina langos. Det mest kritiska är friteringen men där krävs det bara att du är försiktig med den varma oljan och att du alltid har koll på det du friterar
Sedan är toppingen inte vegansk, men det går ju att göra även en vegansk topping. Frasigaste Langosmed löjrom, räkor och Västerbottensost hittar ni här och nu
Topping gräslök, fint skuren riven comtéost. Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja
Rör ihop alla ingredienser, och fördela i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Langos är ju väldigt gott, och jag har haft lite olika toppingar tidigare, så jag tänkte att klassisk pizzatopping borde ju funka, och det gjorde det
I helgen festade vi loss på ett gäng med olika toppingar. En langosmed vitlökssmör i botten och sedan köttfärs, krispig bacon, paprika röd och gul, majs, oliver, creme fraiche, balsamico och citron