Smaker som verkligen passar till lamm är citron, rosmarin, timjan och fetaost. Lammracks. Lamm är bland det godaste man kan tillaga på grillen och väljer du en detalj som lammracks får du en smakupplevelse utöver det vanliga
rivet skal av en citron. Lammracks är något som jag tycker är fantastiskt gott. rivet skal av en citron. Fick önskemål av min dotter att vi skulle äta just lammracks och jag var inte sen att hänga på
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda lök, vitlök, citron-skal och -saft, olja, repad rosmarin, salt och peppar
Strö över citronskal. Gnid in lammracksen med salt och pepparmix. rivet skal av ½ citroner. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida Servera lammracks med de smörkokta lökarna. 8 lammracks. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lammracks ½ tsk salt 1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar 150 g grön böna 100 g Arla® Svenskt Smör 8 steklökar 8 vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja rivet skal av ½ citroner
Blanda olivolja, örter, salt, peppar och rivet citronskal i en skål. Massera in blandningen i lammracksen bryn dem gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna
Gnid in salt, peppar, citronskal och rosmarin, och lägg köttet i en ugnspanna. Skär upp lammracksen mellan revbenen och servera med tomatconcassé och ugnsrostad potatis och morot
Passa samtidigt på att lägga in sparrisen och en halverad citron nära glöden. LAMMRACKS. Blanda samtliga delar av salladen och placera de trancherade lammracksen ovanpå