Kryddig, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, kanel, blåbär och vanilj. Lamm hör ju påsken till och något som alltid är väldigt gott är saftiga lammkotletter med goda tillbehör
Fördela de ugnsbakade grönsakerna ovanpå och servera till lammkotletterna. Tillsätt kikärtor, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, socker, kanel, spiskummin, paprikapulver och 3 msk rapsolja på grönsakerna. Krydda lammkotletter med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. 2 krm kanel. 2 kg lammkotletter
Klyv fikonen, smält smöret i den urtorkade stekpannan, strösocker och kanel över botten och stek fikonen me snittytan ner över medelvärme ca 2 min. 4 dubbla lammkotletter. 1 tsk mald kanel
Skär lammkotletterna i bitar, salta och peppra och bryn dem i olivoljan i en ugnssäker gryta. Tillsätt de krossade tomaterna (och saften), oregano, kummin, paprika, kanel och buljongtärningen (smulad) tillsammans med 4 dl vatten. 2-3 krm kanel
Lägg lammkotletterna ovanpå. Rör i tomaterna, lite salt och peppar, vitlök, oregano och kanel. 1 krm kanel. 4 st lammkotletter eller skivor av t ex stek