Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Värm crème fraichen och rör ner ost, rosmarin, salt och honung. 600 g lammkotletter. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk hackad färsk rosmarin 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 50 g getost 1 tsk hackad färsk rosmarin 1 krm salt ½ tsk honung
Ädelostcrème 1 dl Ädelost i bitar 2 msk Crème Fraiche ½ tsk vit Balsamvinäger Några droppar Worcestersauce Flingsalt och nymald Vitpeppar Mosa ädelosten med en gaffel med kryddor och såser
Mosa osten och blanda med crème fraiche. 1 kg lammkotletter. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm. 200 g getost 2 dl Arla Köket® crème fraiche Bakade tomater
4 Grillade grönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Mixa vitlöken i oljan med crème fraiche till en slät sås. 7 st lammkotletter. 1 dl lätt crème fraiche. Skär kotletterna i fettkanten, pensla dem med olja och grilla i en grill-panna, 3–4 minuter per sida
DAGENS RECEPT 14-10-05LAMMKOTLETTER MED ÄDELOSTBeräkna 2 - 3 lammkotletter per person, beroende på kotletternas storlek. 4 portioner8 - 12 lammkotlettersmör eller margarinoljasalt, svartpepparvitlökspulvertimjan100 g ädelost1 dl crème fraîcheTorka av kotletterna och avlägsna ev benskärvor. Från Nya Mästerkocken 1985 14-10-05LAMMKOTLETTER MED. 2 - 3 lammkotletter per person. 8 - 12 lammkotlettersmör eller margarinoljasalt, svartpepparvitlökspulvertimjan