Häll yoghurten i en skål tillsammans med grädden. Till varmrätt hade vi kommit över en superfin bit lammfilé som vi marinerade ordentligt innan vi helstekte den i ugnen
Vill man göra det ännu lite festligare för kanske ett få utvalda, rekommenderar jag istället den Serranolindade lammfilén med friterad rotselleri, chevre- och mascarpone
Ta bort skalet och lägg aubergine, vitlök, olja, yoghurt, tahina och 3 msk pressad citron i en matberedare eller mixer och kör till puré. 350 gram lammfilé. 25 dl yoghurt
Citronyoghurt. Blanda yoghurt med pressad vitlöksklyfta, honung, citronskal och citromsaft. Blanda yoghurt med pressad vitlöksklyfta, honung, citronskal och citromsaft
Häll yoghurten över och blanda väl. Häll yoghurten i en liten serveringsskål och strö över lite sumak. 675 g lammfilé. 1½ dl grekisk yoghurt. 1 dl grekisk yoghurt