persilja, basilika, dragon, svartpeppar, rosmarin, koriander och örter. Idag blev det lammfärsbiffar med en kryddblandning ifrån Änga Gård som heter "Äventyrslusta" bestående av
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Mängden basilika i såsen får ni själva smaka er fram till, vi gillar basilika så vi drar en hel del blad så att det verkligen smakar
basilika (hackad). auberginegratäng. Värm ugnen till 200°. Skiva auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt dem ligga och vattna ur i minst 15 minuter
Lammfärsbiffarna får extra fin smak av örtsalt och kryddsmör likaså. Det fick bli gurkskivor mellan mozzarellaskivorna, dekorerat med färsk basilika och rikligt med örtsalt över
örtkryddor, tex timjan, basilika och oregano. Igår blev det grillat igen, denna gången grillade vi lammfärsbiffar fulla med god fetaost och kryddor, gott gott
Jag blandade klyftade rödbetor med skalet och saften av en halv citron, lite olivolja, ett knippe hackad bladpersilja, ett knippe hackad basilika, en hackad sommarlök, saften och kärnorna från ett granatäpple, salt och peppar