Lammbog vita bönor recept

Lamm till 1000!

Lamm till 1000!

Blanda till sist i de kokta bönorna. 3 dl torkade små vitabönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar. Blötlägg bönorna över natten, häll av vattnet och kok dom sedan i nytt vatten ca 45 minuter, smaka på dom så de är färdiga, koktiden kan variera mellan olika märken. 3 dl torkade små vitabönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar
Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 2 dl kokta stora eller små vitabönor (valfritt)
Mustig lammgryta

Mustig lammgryta

Skär upp lammbogen i grytbitar och fräs upp med smör i stekpanna så att köttet får en fin yta. Gorvhacka lök och lägg ner tillsammans med de vitabönorna

Cassoulet

Lägg i lammköttet och de vitabönorna och häll på så mycket vatten att det precis täcker. Lägg bönorna i vatten över natten

Lammgryta med vita bönor

Blanda försiktigt ner bönorna och värm dem i grytan. 3/4 kg lammbog eller lammbringa. 1 burk vitabönor i tomatsås

Lammgryta med fänkål och apelsin

7-800 g lammgrytbitar med ben / lammbog i skivor1 gul lök i bitar3 vitlöksklyftor, kluvna på längdenBryn i omgångar i rapsolja, gärna även någon msk av sardellolja (jag har sparat oljan i en liten burk, när sardellerna är slut) och oljan från burken med soltorkade tomater. 2 vitlöksklyftor, finrivnaskal och saft av en apelsin2-3 lagerblad1 burk stora vitabönor, sköljda och avrunnaKoka ytterligare 15 minuter. 1 burk stora vitabönor, sköljda och avrunna

Cassoulet som i Marocko

Lägg i köttet och de avrunna bönorna. Salta grytan mot slutet av koktiden, annars blir bönorna svårkokta