Blanda till sist i de kokta bönorna. 3 dl torkade små vitabönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar. Blötlägg bönorna över natten, häll av vattnet och kok dom sedan i nytt vatten ca 45 minuter, smaka på dom så de är färdiga, koktiden kan variera mellan olika märken. 3 dl torkade små vitabönor, blötlägges dagen innan så de ligger över natten. 500 g benfri lammbog i grytbitar
1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 2 dl kokta stora eller små vitabönor (valfritt)
Skär upp lammbogen i grytbitar och fräs upp med smör i stekpanna så att köttet får en fin yta. Gorvhacka lök och lägg ner tillsammans med de vitabönorna
7-800 g lammgrytbitar med ben / lammbog i skivor1 gul lök i bitar3 vitlöksklyftor, kluvna på längdenBryn i omgångar i rapsolja, gärna även någon msk av sardellolja (jag har sparat oljan i en liten burk, när sardellerna är slut) och oljan från burken med soltorkade tomater. 2 vitlöksklyftor, finrivnaskal och saft av en apelsin2-3 lagerblad1 burk stora vitabönor, sköljda och avrunnaKoka ytterligare 15 minuter. 1 burk stora vitabönor, sköljda och avrunna