Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. rivet skal och saft av ½ lime. 600 g lammytterfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Limeaioli. 1 äggula ½ tsk dijonsenap ½ tsk honung ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv 1 pressad vitlöksklyfta rivet skal och saft av ½ lime ½ dl hackade färska blandade örter 1 tsk flingsalt
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Den passar till det mesta och i Syrien används den till att både krydda fisk, kyckling och lamm. Eftersom Herr Öhman påminde mig om torkad lime för ett tag sedan bestämde jag mig för att koka ris med torkad lime och hel kardemumma så som jag lärde mig av den syriske kocken
Slutligen smakar jag av med pressad lime och salt. Lammet vill jag inte ens prata om. Lammrostbiff med skumsås på chèvre, ugnsrostade tomater och lökemulsion – recept 4 personer. 4 st utskurna rostbiffar av lamm (ca 700 g totalt). 1 liten lime (juicen). 1 liten lime (juicen)
Sist jag gjorde lammracks smaksatte jag dem med lime, chili och vitlök. Kanske är det inte den perfekta säsongen för lamm då denna infaller på hösten men det går att få tag på bra lammracks om man lägger ned energi på det
Hetast var lamm och (inte så förvånande) korv. 600-800 g fläskkarré i skivorsaltgrovmalen svartpeppar2 msk rapsolja1 lime, rivet skal och pressad saft1 msk HP sauce1 msk chilisås1 msk worcestershire sauceKrydda karréskivorna med salt och peppar. 1 lime
Just nu har jag dille på lamm. Pressade lime över, sist la jag några strimlor ost över. Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag