Lägg lammsteken i en stekgryta. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och låt lammet stå i ytterligare 2 – 2 ½ timmar tills köttet lätt faller sönder. ca 1 kg lammstek1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl äppelmos5 dl torr cider2 tsk dijonsenap2 tsk riven färsk ingefära1 tsk salt1 tsk svartpepparen nypa chilipepparca 20 sparris 100 g färsk getost, smulad
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Potatisgratängen har smaksatts med chevre, men denna kan uteslutas om man så önskar. Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm
Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Underbart god lammstek där köttet blev fantastiskt mört och saftigt. Lägg lökklyftor, halva vitlöken och rosmarin i en långpanna och lägg lammsteken ovanpå
Lammet vill jag inte ens prata om. Lammrostbiff med skumsås på chèvre, ugnsrostade tomater och lökemulsion – recept 4 personer. 4 st utskurna rostbiffar av lamm (ca 700 g totalt)
De är älskade i Frankrike där de gärna serveras med lamm, men är lika goda till fiskfilén. Goda till lammstek, i klassisk tomatsås och kubanska och indiska rätter
men lamm är smarrigt. 500 g lammfärs (Använder oftast nöt- eller älgfärs. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i olivolja i en stekpanna under några minuter