Lakritssås lakritsglass recept

Hemgjord lakritssemifreddo

Hemgjord lakritssemifreddo

Servera eventuellt med ännu mera lakritssås. Jag är ett riktigt lakritstroll och häromdagen blev jag så sugen på lakritsglass
Lakrits och mera lakrits…

Lakrits och mera lakrits…

Måste bara tipsa om denna ljuvliga lakritssås. Visst, lakrits har funnits så länge jag kan minnas med lakritsgodis, lakritsglass och hostmedicin som smakade lakrits, men nu finns lakrits verkligen överallt
Dags igen för Lakritsfestivalen

Dags igen för Lakritsfestivalen

Desserter utan gränser bjöd på den underbara Salmiakkolan som fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015, biscottis med saffran, lingon och lakrits samt lakritssås. 3 Vänner med en lakritsglass allt i ett. 3 Vänner med en glass bestående av en blandning av Sötlakrits, saltlakrits och lakritssås
Lakritsglass på turkisk peppar

Lakritsglass på turkisk peppar

Men glass gjorde jag idag iallafall, saltlakritsglass, så tokgott och med mycket lakritssmak, för att göra det ännu godare så ringlade jag lakritssås i glassen innan jag frös in den

Lakritsglass av yoghurt

Servera med lakritssås. Måste säga att det här blev godare än lakritsglass man kan köpa i affären. Recept
Citron- och lakritsglass

Citron- och lakritsglass

Vänd försiktigt ner lite lakritssås. Citron- och lakritsglass6 dl grädde1 burk kondenserad mjölk, sötad2 dl lemoncurd0. 5 st citron, skal och saftnästan en hel påse turkisk pepparOhoj hard topping lakritssåsVispa grädden lagom fast, vänd ner och smaksätt med kondenserad mjölk och rivet citronskal

Hallon- och lakritsglass

Servera direkt med lakritssås, strössel och färska hallon. Saltlakritssås. Mixa frysta hallon, kvarg och florsocker till fin, jämn färg

Draculaswiss

Lakritssås. ½ liter lakritsglass. Ugn 100 grader. Marängben. Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum

Draculaswiss

0,5 liter lakritsglass. 1 msk lakritssås. Vispa grädden och skär ev persikohalvor i mindre bitar. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart med marängben och topping