Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal i sockerblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 1 tsk rivet citronskal
Och jag tröstar mig med att hemma vänta den här godsaken, en citron och lakritskaka. Jag smaksatte den med mina favoriter citron, vanilj och lakrits, en enligt mig helt magisk kombo
Platta till lite lätt med fingrarna. Rivet skal från en halv citron. 1 st Kick med havssalt. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. 1 st Kick med havssalt
Jag tycker det absolut godast med salt lakritspulver men funkar lika bra med vilket som helst. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver, lakritspulver och citronskal i en bunke
Husmorsorna Emma Hambergs och Anette Rosvalls nya bok befinner sig alltså numera hemma i mitt kök och det recept som jag testade först var en citron- och lakritskaka
Då jag aldrig kan få nog av lakrits fick det bli en citron- och lakritskaka, den perfekta kombinationen och dessutom en mycket snabb och enkel kaka att baka
Kakan toppades med vispad grädde. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal. Lakritskakamedcitron75 gram smör2 st ägg2. 5 dl mjöl2 tsk citronskal4 st käckkolaGör så här1. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2 tsk citronskal