Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Blanda även ner crème fraicheblandningen i skålen med citron och sill
Sikta därefter i florsocker och häll i creme fraiche. För att variera tryffleln lite så rullade jag den i lite olika smaker som kanel, lakritspulver, krossade polkagrisar och florsocker
Jag serverade med hallon och blåbär vända i råsocker, lakritspulver och färsk mynta. Innan servering, blanda färska bär med råsocker, lakritspulver och finhackad mynta
Smaken är mjuk och medelfyllig med inslag av röda bär, lakrits och blå plommon. Lägg i den stekta korven, slå i creme fraiche och låt puttra i ytterligare tio minuter
Doften är mycket stor och ung med härligt kryddiga druvtypiska toner av svartpeppar och lakrits. Dels är de väldigt finriven, vilket gör den lätta att röra ur i creme fraichen, och dels är färsk pepparrot lite si och så i kvaliteten såhär års
Lakritssnittar med Maraboublack. Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar