Krispig och med en mild ton av lakrits. Nu är fänkålen som allra bäst. Därför serverar jag idag min nyvunna favorit, Mandelgratinerad fänkål med rosépeppar
En av årets julsillar blev fänkål & stjärnanissill som blev fantastiskt god och tillsammans med det mörka muscovadosockret får sillen en spännande lakritston
Fänkål ger god smak som påminner lite om lakrits. Just den här såsen har smak av fänkål och morot. Även köttbullarna får en släng av fänkålen, i form av krossade fänkålsfrön, syrlighet av citronskal och lite sting av vitlök
Jag gillar ju inte alls lakrits, men lustigt nog gillar jag fänkål. Som ju faktiskt smakar lakrits. Till spagettin gjorde jag en lättgjord men väldigt god och smakrik röra på fänkål och räkor
Torrt,fruktigt och smakrikt med bla toner av hallon,björnbär,peppar,choklad och lakrits. Smaker som du hittar i grytan,peppar,rosmarin,fänkål,är även smaker som du hittar i vinerna
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Anis har en uttalad smak av lakrits. Använd t ex1 msk paprikapulvereller1/4 tsk riven muskoteller3 msk riven stark ost och 1 krm cayennepeppareller½ tsk fänkål och ½ tsk timjaneller1½ msk färska hackade kryddörtereller2 msk russin eller finhackade katrinplommoneller3 msk hackad rökt skinka (uteslut då sockret)