Ju längre man orkar låta burken stå och dra kallt, ju mer smak hinner morötterna få smak av laken. Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker
4 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 stor gurka 1 kruka dill 360 g räkor i lake 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
5 krm vitpeppar eller svartpeppar ca 20 centimeter gurka ca 350 g kräftstjärtar i lake ca 10 st körsbärstomater ca 0. ca 20 centimeter gurka. ca 350 g kräftstjärtar i lake ca 10 st körsbärstomater ca 0
4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Halvera gurkan, kärna ur och skär i mindre bitar. Häll av lagen av kräftstjärtarna och blanda dem med gurka, yoghurt, dill, rödlök, vitlök och smaka av med salt och peppar
En bruk räkor i lake, ca 170g. Fyll dem med räkröran, garnera med lite gurka och citronklyftor 2 portioner, som bufférätt 6-8 portioner. En bruk räkor i lake, ca 170g