Och just det är denna soppa ett lysande exempel på, eftersom den innehåller massor av smält cheddar. Broccolisoppa med cheddar, 4-6 portioner. 225 g riven lagradcheddar + extra att garnera med. 225 g riven lagradcheddar
75 g riktigt lagradcheddarost. I flera år har jag försökt intressera hustrun för matkorn. Jag har lagat rådjurskött med matkorn, kornotto med svamp och med äppelfläsk
Vår favorit är Cheddarn, som är helt fantastiskt god. Mitt bästa tips till ostbrickan, glöggminglet eller julbordet är de nya ostarna från Kvibille, som är lagrade i 18 månader. Kvibille Cheddar® 32 % 18 månader som har en kraftig, fyllig och mogen smak och en eftersmak som kittlar på tungan. Ostarna kostar ca 125kr/kg, förutom Cheddarn som går loss på ca 150kr/kg
150 g lagrad ost. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader
Du kan även använda västerbottensost eller väl lagrad prästost. Jag valde den 18 månader lagradecheddarosten och det blev en fantastisk fin smak av den. 2 dl riven ost (cheddar, präst, västerbotten). 2 dl riven ost (cheddar, präst, västerbotten)
Ostcreme100 g ädelost100 g riven ost, gärna cheddar eller lagrad ostca 1 ½ dl créme fraiche1 msk glöggSmula ädelosten och mixa ihop allt till slät creme, servera med pepparkakor
Bryt av cheddarbitar (el hyvla) och stick in mellan blomkålen/spenaten. lagradcheddar, ca 100 g. Ett recept på en helt underbar blomkålsgratäng - som jag själv har hittat på i all hast