Annat som är gott till löksås är förstås stekt sidfläsk. Men även om det är varmt så vill jag ha lagad mat och idag blev det kokt potatis, löksås och stekt bogfläsk
Genom att vrida och vända på denna tokigt goda uppväxträtt hade jag kommit fram till att pankopanera den kokta potatisen, salta in vanligt sidfläsk istället för att använda rimmat och sila bort löken ur löksåsen men tillsätta egenrostad chalottenlök
Stekt fläsk, löksås och squashlådebitar. Under min uppväckt fick jag ofta fläsk med löksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
Gör löksåsen. Servera det stekta fläsket med löksåsen samt kokt potatis. Koka löksåsen i 10 minuter och rör då och då. Smaksätt löksåsen med några krm salt, 1 krm peppar och ev. 200 gram rimmat sidfläsk, gärna i skivor
Ingredienser Knaperstekt fläsk med löksås 800 g potatis av fast sort 4 stora gula lökar 2 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 knippe gräslök 1 msk Kikkoman soja 500 g rimmat sidfläsk i skivor salt vitpeppar Serveras med kokt potatis med skal
Löksås. Servera den kokta potatisen tillsammans med det stekta fläsket och löksåsen. 5 kg sidfläsk eller rimmat stekfläsk ca 2 msk smör Skär fläsk i skivor. 5 kg sidfläsk eller rimmat stekfläsk. 5 kg sidfläsk eller rimmat stekfläsk ca 2 msk smör. 5 kg sidfläsk eller rimmat stekfläsk ca 2 msk smör
Löksås. 400–500 g rimmat sidfläsk i skivor Lite smör till stekning Garnering. 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk smör En nypa socker 4 dl matlagningsgrädde Salt Nymald vitpeppar Fläsk
Det här kanelmarinerade sidfläsket blev verkligen gott. Den här såsen är förstås lika god till vanligt färskt eller rimmat sidfläsk också, om Du inte vill marinera det