Lökpaj recept

Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter
Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

Den här pajen tycker jag ni ska prova, den är sagolik som namnet säger. Om jag är rätt informerad så är det visst Pekka Heino som visat den på Gokväll

Lökpaj med ädelost och påskmat 2013

En av årets nyheter var en riktigt god lökpaj, som jag givetvis knyckte med mig receptet på. Dagens inlägg bjuder på blandade foton från påskmiddagen samt receptet på lökpajen
Sommarens lökpaj

Sommarens lökpaj

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Lökpaj

Lökpaj

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter
Små lökpajer

Små lökpajer

Hacka ihop de båda mjölsorterna med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Lökpaj

Lökpaj

En lökpaj som verkligen inte gick av för hackor om man säger så. 29 Apr. 11. 28. Lökpaj. 0kommentarer. Hej min fina läsare denna lillördag
Lökpaj

Lökpaj

Nyp ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel
Fransk lökpaj

Fransk lökpaj

En klassiker i Frankrike. I små bitar är pajen perfekt till en drink före maten, I lite större bitar med en sallad blir den en bra förrätt
Fransk lökpaj med tomatsalsa

Fransk lökpaj med tomatsalsa

Pajdeg. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant 24 cm diameter
Lökpaj

Lökpaj

Ingredienser Portioner. 6 Botten 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan (torkad) 1 msk tomatpuré 2 - 2 1/2 msk vatten Fyllning 2 stora gula lökar (à ca 100 g) 2 rödlökar (à ca 100 g) 2 msk olja 2 ägg 2 dl riven ost (med stark smak) 2 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Lökpaj med ädelost

Lökpaj med ädelost

se och där kallas den "Sagolik lökpaj med ädelost" vilket inte är någon överdrift. Vi försöker äta vegetariskt ett par gånger i veckan och hade rätt mycket av både ädelost och lök i kylskåpet
Lökpaj

Lökpaj

Den här pajen har jag gjort många gånger. Det är mammas recept från början och de flesta som jag bjudit den här på har varit nöjda
Lökpaj med ansjovis och oliver

Lökpaj med ansjovis och oliver

Blanda ihop ingredieserna till pajdegen, låt vila i kyl. Hacka löken, fräs i stekpanna tills den mjuknat
Lökpaj med ansjovis och oliver

Lökpaj med ansjovis och oliver

Rulla ut smördegen och dela den i två bitar, 12x35 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp kanten lite runt om och pensla med äggula