rödlöktill grillat. Finhacka löken och blanda i Creme Fraiche, salt & peppar. Dammar av en gammal goding, som med lite stenbitsrom i även fungerar tillfisk
låt småkoka en liten stund, tillsfisken är vit och fin. Sen fick det bli läggdags i hyffsad tid igår, även om jag inte skulle till jobbet förrän senare idag, men jag jobbar en stund här hemma nu på morgonen, för att invänta gods som skall direktlevereras
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs löken mjuk i smör, tillsätt fänkål och fräs lite till. ½ gul lök, finhackad. Det enda som vi egentligen varierar när vi ska äta färsk tonfisk är tillbehören och framförallt då såsen som vi har till, det finns nämligen en en hel del goda sådana som passar fint till firren
Tillsätt salt, vitpepparkorn, persiljestjälkar och den skalade och delade löken i klyftor. Jag väljer kolja till denna rätten för att jag tycker kolja är godare och smakar mera, fastare i köttet och med en lite mera sälta i smaken än torsk