Denna gång blev det dock en annan återkommande favorit hos oss, långpannebröd. Jag har nästan helt snöat in på långjästa bröd, som bakas med liten mängd jäst och jäses lång tid i rumstemperatur
I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebrödmed morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
Ingredienser till ett långpannebröd. Detta bak blev veckans brödet…brödet sambon tar med sig till frukost till jobbet och som jag avnjuter när jag har mina hemmakontorsdagar
Vispa äggen lätt och blanda med resten av ingredienserna. Receptet kommer från boken "Den nya GI-metoden - Med GB för bättre resultat" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson
Denna vecka har varit intensiv på många olika sätt, känns bra nu med några lediga dagar. Igår så gjorde jag den första degen i detta goa bröd, och idag bakade jag ut det