Långpannebröd med pumpakärnor recept

Långpannebröd med pumpakärnor

Långpannebröd med pumpakärnor

Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Tryck försiktigt ut degen med mjölade händer och nagga den med en gaffel eller nagg
Långpannebröd med frö.

Långpannebröd med frö.

• Klä en långpanna med bakplåtspapper tryck ut degen i plåten. • Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn
Glutenfritt långpannebröd (paleo)

Glutenfritt långpannebröd (paleo)

Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. pumpakärnor, solroskärnor och/eller sesamfrön
Glutenfritt långpannebröd

Glutenfritt långpannebröd

Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. pumpakärnor, solroskärnor och/eller sesamfrön
Långpannebröd med frön

Långpannebröd med frön

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 4 st ägg 0,5 burk(ar) kesella , (10%) 1 msk bakpulver 1 msk brödkryddor 0,5 tsk salt 60 gram sesamfrö 60 gram kruskakli 70 gram solrosfrön 0,5 dl linfrö 50 gram smör , smält 0,5 dl pumpakärnor Köp receptet
Glutenfritt stenåldersbröd

Glutenfritt stenåldersbröd

100 g pumpakärnor. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ägg, olja och salt. Rör ned nötter och fröer. Stjälp upp i brödform/långpanna
Bullar i trängsel

Bullar i trängsel

Men detta är ett sätt att lura maken lite, för han vill helst ha bullar och inte rutor från ett långpannebröd
Rågrutor med rotfrukter och kärnor

Rågrutor med rotfrukter och kärnor

Men här, här bjuds på ett hembakat långpannebröd som verkligen smakar, är grovt och gott. Solrosfrön och pumpakärnor att strö över brödet
Frukost i bistron

Frukost i bistron

Denna gång blev det dock en annan återkommande favorit hos oss, långpannebröd. Jag har nästan helt snöat in på långjästa bröd, som bakas med liten mängd jäst och jäses lång tid i rumstemperatur
Brödbullar med rödbeta och russin

Brödbullar med rödbeta och russin

I vilket fall så kände jag för att testa något nytt med mitt favoritrecept på långpannebrödmed morot, och kom då på den fina idén att byta ut den rivna moroten mot rödbeta, och baka delvis på grahamsmjöl istället för vete och råg
Nytt favoritbröd

Nytt favoritbröd

Förra helgen gjorde jag en variant på mitt långpannebröd m extra protein som blev så gott. Toppa ev medpumpakärnor/solrosfrön
Långpannerutor med morötter & frötäcke!

Långpannerutor med morötter & frötäcke!

Ingredienser till ett långpannebröd. Detta bak blev veckans brödet…brödet sambon tar med sig till frukost till jobbet och som jag avnjuter när jag har mina hemmakontorsdagar
Långpannebröd med valnötter, solrosfrö & pumpakärnor

Långpannebröd med valnötter, solrosfrö & pumpakärnor

Bre ut smeten på en plåt med papper.   12-15 bitar 8 ägg4 dl riven ost4 dl mandelmjöl1,5 dl pofiber1 dl kruskakli1 dl grovhackade valnötter1 dl solrosfrön1 dl pumpakärnor2 msk fiberhusk1 msk chiafrösalt Blanda alla ingredienser utom äggen ordentligt

Långpannebröd med frön

Vispa äggen lätt och blanda med resten av ingredienserna. Receptet kommer från boken "Den nya GI-metoden - Med GB för bättre resultat" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson

Långpannebröd med pumpakärnor

Denna vecka har varit intensiv på många olika sätt, känns bra nu med några lediga dagar. Igår så gjorde jag den första degen i detta goa bröd, och idag bakade jag ut det