Lägg med chilin, häll på öl och whisky, lägg baconskivor överst. Köttet är färdigt när det faller i bitar om man drar i det med en gaffel, då kommer bacon och lök vara helt desintegrerade nästan
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1 pkt finstrimlad bacon
PotatismosKokta haricot verts100 g tärnad bacon eller pancettaFärska örter såsom bladpersilja och timjanBörja med att putsa köttet och skära i lagom portionsbitar
Grytor, långkok och stekar, ja, det är väl söndagsmat om något, eller vad säger ni. Denna fläskgryta med bacon är det sista receptet ut i min LCHF-temavecka
Strimla baconet. Och eftersom jag delar Fröken Lindas uppfattning om "hellre sällan och av god kvalitet" och gärna vill veta vad som "ingår i min köttfärs" gör jag ibland såsen som långkok på högrev
Idag blir det långkok till middag. Knaperstekt bacon och god ost passar så bra ihop. De är superenkla att göra, bara att vispa ihop våffelsmeten och blanda ner knaperstekt bacon, hackad gräslök och riven ost
Bara för att det är höst behöver inte allt vara långkok. I grytan har vi bacon - min favoritsmaksättare- och färdiggrillad kyckling i bitar - mitt favorithelfabrikat (och inte en enda särskrivning
Valnötsbröd från Långkok för LCHF och Paleo. I resväskan fick det följa med några paket varmrökt bacon från Ramsele/Trångsviken Chark, det blir väldigt gott i en sån här soppa