2 dl valnötter. Rosta valnötterna på en plåt i övre delen av ugnen i 200° i ca 10 min. 2 dl valnötter. En mjölpåse ”down” – femton ”to go” typ… Har så mycket mjöl ståendes…
2 dl blandade nötter (Jag använde valnötter, pecannötter, hasselnötter, cashewnötter och mandlar. Så här i juletid brukar jag oftast ha väldigt mycket ledig tid för mig själv, och vid sådana tillfällen tycker jag bäst om att baka/laga mat, då vardagen inte är lika stressig som i vanliga fall
Lättbakat, mättande och gott tillsammans med en skiva smakrik ost. 100 g solroskärnor100 g mandel100 g valnötter (jag använde hasselnötter)100 g linfrö100 g sesamfrö100 g vallmoförn (kan uteslutas)2 tsk
Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Ett lättbakat och mycket gott bröd att servera på buffébordet eller ostbrickan. Hacka aprikoserna, nyp sönder valnötterna lätt och blanda med pumpakärnor, mjöl, salt och bikarbonat
Ett enkelt sätt att få till ett gott och smakrikt bröd, utan vare sig knådning eller jästid är detta filmjölksbröd bakat med bikarbonat som jäsmedel och smaksatt med valnötter och lakrits