Lätt svartvinbärssaft recept

Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Minimal arbetsinsats i köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbannat gott. Porterstek som om möjligt är ännu lättare att laga till än stek som ska brynas i förväg
Lucka 1 - gelé-/marmeladgodisar

Lucka 1 - gelé-/marmeladgodisar

Då kan man lätt kränga ut godisbitarna när de sen har stelnat. Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft
Alla hjärtans dag bakelse

Alla hjärtans dag bakelse

Bred den med lätt hand över grädden, så att det bildas en fin yta. Smält gelatinbladen efter anvisningarna på förpackningen och blanda i svartvinbärssaften
Lammfärsbiffar med potatismos

Lammfärsbiffar med potatismos

700 g lammfärs 1 ägg 1 gul lök 1 dl matlagningsgrädde 2 msk kryddblandning (Äventyrslusta använde jag) flingsalt 2 msk havrekli smör Hacka löken och stek lätt i smör, låt svalna. Sedan börjar man med smaksättningen, jag hade idag i en skvätt svartvinbärssaft, ca 1 msk kalvfond, 1 msk soja, 1 msk av kryddblandningen "Heta Nätter" (persilja, vitlök, svartpeppar och örter) och flingsalt
Mazariner

Mazariner

Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Receptet på svartvinbärssaft hittar ni -->
Tårta med svartvinbär & vit choklad!

Tårta med svartvinbär & vit choklad!

Vispa upp ägget lätt. 1dl svartvinbärssaft. 1dl svartvinbärssaft. Min sambo fyllde 30 år förra helgen. Och eftersom vi prioriterade att göra lite andra saker fanns inte tiden att stå och hålla på med tårta
Oxrulader i portersås

Oxrulader i portersås

Lägg ut köttskivorna och salta och peppra dem lätt. 5 dl svartvinbärssaft. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Vispa ihop och tillsätt soja och svartvinbärssaft. 2 msk svartvinbärssaft. Koka potatisen i lätt saltat vatten tills den blir mjuk (ca 18-20 minuter). 2 msk svartvinbärssaft
Köttbullar med mos, klassisk husmanskost

Köttbullar med mos, klassisk husmanskost

Klassisk gräddsås görs lätt utav skyn från dina bullar och vanlig härlig fet vispgrädde. Eventuellt kan man tillsätta krydda eller lite soja, svartvinbärssaft eller nåt annat för viss karaktär
Hjortgryta med svampragu & potato skins

Hjortgryta med svampragu & potato skins

Tillsätt spad och svartvinbärssaften och koka upp. 2 vitlöksklyftor, lätt krossade. 2msk koncentrerad svartvinbärssaft. 1-2msk koncentrerad svartvinbärssaft. Blanda med smör, all ost förutom 4msk, mjölk och salt till ett någorlunda slätt mos. 2 vitlöksklyftor, lätt krossade. 2msk koncentrerad svartvinbärssaft. 1-2msk koncentrerad svartvinbärssaft
Kycklingfilégryta

Kycklingfilégryta

4 msk koncentrerad svartvinbärssaft. Bryn kycklingbitarna. Häll på vatten och buljongtärningen och låt koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter
Portergryta

Portergryta

Tina 451 kcal med potatis (100 g potatis 76 kcal) 1 msk svart vinbärsgelé 66 kcal 4 port 500 g Nötkött (fransyska, högrev) 1/2 dl kinesisk soya 33 cl Porteröl (eller mörk öl) 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft 2 köttbuljongtärning 1 tsk torkad timjan 5 st torkade enbär 5 st svartpepparkorn 1 gul lök ev salt och vitpeppar Sås. 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

2 dl lätt crème fraiche. 75 ml svartvinbärssaft. Sås2 dl lätt crème fraiche 1 dl vatten 75 ml svartvinbärssaft 0,5 dl grädde 0,5 dl hönsbuljong 8 krossade enbär 1 msk torkad timjan 1 msk kinesisk soja 1 morot,riven salt peppar