Låt kakan kallna. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj. Sätt ugnen på 150°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker
Den går lätt att variera, både innehåll och konsistens kan ändras med mycket små medel. Lite mer bär och en klick kesella blandat med vaniljpulver och rivet skal av ngn citrusfrukt
Vispa ihop ägg, fil och olja lite lätt. Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Detta är ett recept som är otroligt lätt att göra och så fruktansvärt gott. Den smakar fantastisk och den ser ut som en sommarkaka men man kan göra den året runt
Servera den kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar. Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri
Lägg vin blåbär och socker i en kastrull som inte bränns så lätt. Lägg majsmjöl och socker i en hög skål, tillsätt kesellan och cream cheesen, vispa ihop med elvisp
lätt med. LCHF-TÅRTA med NÖTBOTTENHär hittar du kakan jag använde till botten. Vill man går det säkert bra att dela kakan i två delar med hjälp av sytråd, men jag valde att lägga all fyllning runtomkring kakan
- Rör socker och kesella till en jämn smet. Här kommer ett gott recept på vit kladdkaka. Fast för mig var det nog mer en blandning mellan kladd- och sockerkaka