Med nygrillade kycklinglår blev det en supergod, hälsosam och snabblagad middag. Vitkålsgratäng. Skär vitkålen i mindre bitar och finhacka den gula löken
Här har jag valt att äta den till stekta kycklinglår. Vitkålssallad. Såsen gjord av att jag tillsatt 2 dl cream fraiche till skyn, efter att ha stekt kycklinglåren. 5 dl riven vitkål. Grönsaker och Sallad 5 dl riven vitkål
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Jag köpte ekologiska kycklinglår med skinn och ben men du kan även använda urbenade. Resterna av kycklinggrytan åt vi sen som en näringsrik soppa, med tillsats av mer kycklingbuljong och strimlad vitkål, grönkål och morot
Jag serverade stekt vitkål till kycklingen. Kycklinglår tillagade i ugnenJag fick tag i billiga kycklinglår för ett tag sedan och tillagade dem i ugnen
Bara gigantiska kycklinglår som var importerade från USA. Buljongen och en del av kokta fläskköttet gick till Rödbetssoppa och det mesta av köttet gick till fyllningen till Crepes med kött- och vitkålsfyllning
Alternativ till blomkål är ju naturligtvis finstrimlad vitkål eller något annat som du gillar. * 4 stycken kycklinglår/klubbor eller vilken variant du själv föredrar. 4 stycken kycklinglår/klubbor eller vilken variant du själv föredrar