Hade två små kycklingklubbor i frysen, som efter att de tinat, blev snittade in till benet och insmorda med olivolja, paprika, oregano, salt och peppar
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
mina lammfärsbiffar eller varför inte till ugnsstekta kycklingklubbor. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader • Blanda grädde/crème fraiche, pesto och citronsaft • Dela kycklingklubborna i två delar och bryn dem i olivolja tills de fått vacker färg och är nästan genomstekta • Smaksätt med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form • Skölj och skiva purjon fint och lägg tillsammans med blomkålsbuketterna på kycklingen • Du kan förvälla blomkålen i lättsaltat vatten om du vill, men det behövs inte om du använder riktigt små buketter • Häll över gräddblandningen • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills blomkålsbuketterna är mjuka och då är även kycklingen genomstekt. 4 hela kycklingklubbor *. 200 g riven ost
Grillade kycklingklubbor med krämig ostpasta. Är man sjuk/förkyld och bara behöver något lättsmält så brukar jag nöja mig med en god buljong men detta recept med ostfyllda tortellini blir mer en lyxmiddag vill jag påstå
En färdig blandad sallad, kanske serverad i glas på buffévis, quesadillas, heta potatisklyftor eller baked potatoskins, tacokryddade kycklingklubbor, enchiladstubbar och så de här tacotartletterna
Lasagnen innehåller ju keso och ost på toppen, detta som kan bytas mot en mjölkfri sås om man vill och man behöver inte gratinera med ost alternativt ta en mjölkfri ost