Kycklinggratäng portvin recept

Fin kycklinggratäng

Späd med buljong, portvin och grädde och krydda. FIN KYCKLINGGRATÄNG5 - 6 personer1 - 2 grillade kycklingarPortvinsstuvade champinjoner. 300 g färska champinjoner2 msk smör eller margarin2½ msk mjöl2 dl hönsbuljong½ dl portvin1½ dl vispgräddesalt, pepparen aning vitlökspulverPlocka bort kycklingköttet från benen och lägg det på ett smort, ugnssäkert fat

Kycklinggratäng

1 skvätt portvin el vitt vin. Plocka sönder kycklingen i små bitar. Ta bort ben och skinn. Bred ut riset i bottnet av en gratängform

Kycklinggratäng med portvinsstuvade champinjoner

Portvin köper du en billig liten flaska på systembolaget, det är det värt, jag lovar. Skiva champinjonerna och stek dom i lite matfett så dom får svettas ur sig, salta och peppra och häll över portvinet

Årstidens läckra kycklinggratäng

(2-3 msk portvin). Skär kycklingen skinn- och benfri. Tärna köttet i små bitar. Förbered svampen. Torkad svamp bör blötläggas i ca 30 minuter

Minnenas afton

Rör i mjölet och spä med portvinet, vattnet och grädden. 1 dl portvin. Rensa kycklingen från skinn och ben alt stek kycklingfiléerna