Kyckling:
Ställ ugnen på 225 grader. Krydda, salta och peppra kycklinglåren runt om.
Lägg kycklinglåren i en stor långpanna med lite vatten i. Ringla över olivolja.
Ställ in pannan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Blomkålsris:
Riv blomkålen eller mixa den i en matberedare.
Lägg ner den rivna/mixade blomkålen i kokande vatten med salt. Låt vattnet koka upp igen och häll av vattnet genom en sil.
Smaka av blomkålen med salt o peppar.
Currysås:
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp medan du vispar. Koka tills såsen tjocknat något.
Smaka ev. av såsen med mer salt,
Servera direkt.
Kycklingoch baconbiffar medcurrysås. Mixa kycklingoch bacon ( om du inte kan mixa så hacka fint och smått) hacka löken och vitlöken smått, krydda med lite vitpeppar (ej salt
Servera blomkålsriset blandat medkyckling i ett salladsblad. Skär kycklingfiléerna i tunnare bitar. En läcker rätt som går bra att packetera ihop och äta med händerna
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingenmed rotfrukter och sås 125 grader Salta
Ugnsstekt kycklingfilé, enklare kan det inte bli och den stekta blomkålen brukar slinka ner utan problem, på både stora som små, även om de annars inte gillar blomkål
Det skulle vara paprika medkycklingen, men det hade jag inte hemma, men lade en hel purjolök istället (ta en halv om du har paprikor och vill följa ursprungsreceptet)
Servera blomkålsrisetmedkycklingklubborna i äppelsåsen och gärna lite stekta äppeltärningar. Låt kycklingklubborna puttra i såsen medan du kokar upp vatten i en separat kastrull och river blomkål på den grova sidan på ett rivjärn
Kyckling är väl jämt gott men den här currysåsen var en av de godaste currysåserna jag ätit. Skär ev kycklingen i mindre bitar om filéerna är jättestora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.