225 c.
Skär potatisen i stavar, ca 1cm tjocka. Spara gärna skalet på ändarna. Lägg på en plåt, olja, salta och peppra och blanda runt. Sätt i ugnen i 25-30 min Rör runt någon gång
Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Häll över kycklingen. Mycket att göra på jobbet, och har en hel del imorgon med
Vänd kycklingen först i mjöl, skaka av, vänd sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Panerat kyckling har jag aldrig gjort förut men det blev verkligen jättebra, ingen torr kyckling här inte
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta
Det skulle vara paprika med kycklingen, men det hade jag inte hemma, men lade en hel purjolök istället (ta en halv om du har paprikor och vill följa ursprungsreceptet)
KYCKLINGEN. •Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré. •Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
Kycklingbitarpanerade i mjöl, ägg och krossade cornflakes får en riktigt god, krispig yta. Dela kycklingfilérna i mindre bitar, krydda med salt och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.