Koka valfri mängd pasta medan du gör resten av rätten.
Stek kycklingfiléerna i hälften av fettet. Lägg i basilikan efter en stund och krydda med salt och peppar. Ha i lite vatten och låt kycklingen steka klart under lock.
Skala och pressa vitlöken. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Häll i resten av fettet i stekpannan samt vitlöken. Fräs vitlöken tills den är genomskinlig, men passa så den inte bränns. Tillsätt grädde. Ta bort nedersta delen av sparrisen och skär resten i lagom stora bitar. Lägg ner sparrisen i såsen och låt koka till den blir mjuk. Dra bort pannan från värmen, ha i parmesan och låt denna lösas upp i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blir såsen för tjock, spä med lite pastavatten.
Lägg valfri mängd pasta i botten, häll över sås och servera kycklingen i skivor på toppen.
Stek kycklingfiléerna i hälften av fettet. Koka valfri mängd pasta medan du gör resten av rätten. Ta bort nedersta delen av sparrisen och skär resten i lagom stora bitar
Krydda med nymalen svart -och vitpeppar Lägg över kycklingen på en tallrik när de är genomstekta. Dela kycklingfiléen och stek dem i smör i en stekpanna
I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås medkyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Linda om två sparrismed en eller två skivor bacon, stek på hög värme i smör tillsammans med lite Himalayasalt
Blanda creme fraiche med smulad fetaost, pressad vitlök och svartpeppar. Lägg kycklingfileérna i en plastpåse, häll över alla ingedienser och låt marineras minst ½ timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.