Åter igen lite uppehåll på bloggen för favoritsysselsättningen. skidor. Love it, love it, love it. Denna gång St Anton med omgivningar och första gången i mitt liv en hel skidvecka med sol
I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås med kyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Fetaoströra - se recept. Moffa ihop fetaoströran. Häromdagen var jag så sugen på fetaost-röran så det blev följande recept eftersom vi hade det mesta hemma
Vilken härlig dag. Idag har solen strålat hela dagen, varmt har det varit också så det blev en sväng till Hampetorp, vi tänkte sola och bada på piren men när vi kom dit blåste det och sjön kylde ner luften rätt mycket så vi åkte hem igen till värmen på altanen
Sätt ugnen på 190°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp på en plåt med bakplåtspapper
Rotfrukter i ugn är väldigt gott, tillsammans med kycklingen och fetaoströran blev det toppengott. Ingredienser för 4 personer4 st kycklingfiléer à 130300 g palsternacka i stavar300 g morötter i stavar1 rödlök i klyftorFlingsaltSvartpepperMarinad till kycklingen1 msk rapsolja2 msk sweetchilisås1 msk soja1 msk ingefäraFetaoströra150 g fetaost1 dl matlagningsyoghurt2 msk hackad färsk timjan eller torkadSvartpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader
Servera kycklingen med sparris, kokt potatis och gorgonzolasås. Ugn 150°. Rosta fänkålsfröna i en liten stekpanna tills de börja dofta och få lite färg, ca 2 minuter
Hallå vänner. Dagens lunchtips var något som vi slängde ihop för gårdagens middag. Det var en oplanerad sen lunch som bestod av allt ”som var på väg att gå ut-varor” som fanns i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.