30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda mjölk, havregryn, vaniljsocker och ägg i en skål. Jag experimenterade fram de här våfflorna med ägg och havregryn, och de blev väldigt goda tillsammans med kvarg och frukt
mjölk och kvarg eller en tjockare yoghurt för fastare konsistens. Förslag på smaksättningar är diverse bär, smaksatt yoghurt/kvarg, kakao, vaniljpulver, kanel osv
Konsistensen är ganska tjock och trögflytande, önskar du en lenare och lösare konsistens kan du testa att blanda ut kvargen med någon msk vatten eller mjölk
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm allt fingervarmt. Jag har bakat mig igenom ett antal recept genom åren och måste nog påstå att detta med kvarg är ett av de bästa
Rör sedan i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet. Värm mjölken till 37 °C. Smula jästen i en bunke och rör först i 1 dl av mjölken och sedan resten lite i taget. 4 dl Valio laktosfri mjölkdryck. 200 g Valio laktosfri matkvarg
Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Hallonsmoothie med kvarg, hallon, psylliumfröskal & hampafrön
Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Duktiga Alisa Bandell har tillsammans med min samarbetspartner Valio tagit fram mängder med goda recept som bakas med kvarg