tonfisk, lax och kungsfisk. I fredags när jag hämtade Lowe frågade han vad vi skulle äta till middag. När jag då svarade att vi skulle grilla sa Milia i sin tur glatt
En av de fiskearter vi fiskade när vi var i Norge var uer, eller kungsfisk som den kallas i Sverige. Det är en djuphavsfisk och tillhör familjen drakhuvudfiskar
SMÖRSTEKT KUNGSFISK. SMÖRSTEKT KUNGSFISK. 2 kungsfiskfiléer med skinn á ca 150 g. ROTFRUKTSSALLAD. Skiva rotfrukerna i tunna skivor (1cm) och skär dom sedan på längden till stavar
Skär fisken i små bitar blanda sedan allt i en stor kastrull. Häll över matlagnings grädde och mini fraiche blir det för lite sås späd på med lite vatten/vitt vin för en tunnare soppa
Låt fisken tina torka gärna av den från vätska. Panera i ägg och krossade Corn flakes (blanda gärna salt och citron peppar med flingorna innan Ni panerar)
Rensa kungsfisken och skölj ur den ordentligt. 1 hel kungsfisk, ca 2 kg. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in insidan med lite salt och fyll buken med örterna
Haj/RockaHajmal/PangasiusHavskattHälleflundra (vild)Kungsfisk/UerJätteräkor (tigerräkor, scampi, gambas, tropiska räkor)Lax (odlad, sydamerikansk samt vildfångad från Östersjön)MarulkTunga/Sjötunga/RödtungaSvärdfiskTonfiskÅlLäs mera här