Kummel vin recept

Pocherad kummel med äggsås

Pocherad kummel med äggsås

När vi var och åt på Långedrags värdshus härom veckan så valde jag pocherad kummel med äggsås vilket var väldigt gott
Kummel med ärtpuré

Kummel med ärtpuré

Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
Torskrygg eller kummel med örtaioli

Torskrygg eller kummel med örtaioli

För länge sedan åt vi ofta kummel hemma hos oss. Häromdagen hittade jag ett franskt recept med kummel, och tänkte ”kul, nu ska jag trava iväg till fiskaffären och handla den där fisken som det var så länge sedan vi åt”
Supergod fisksoppa med saffran

Supergod fisksoppa med saffran

Häll på vinet och låt det koka upp ordentligt, späd sedan med buljongen och de hackade tomaterna, och smaksätt med hummerfond
Värmande Fiskgryta

Värmande Fiskgryta

Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Häll på vin, vatten, buljong, fond och tomatpuré
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Till grytan drack vi ett väldigt gott vitt franskt vin som passade perfekt till - Chateau Bonnet. Tillsätt tomater, buljong och vin
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Slå på vin och låt koka upp. 3 dl vitt vin. 400 g kummel, kolja eller torsk. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Slå på vin och låt koka upp. 3 dl vitt vin. 400 g kummel, kolja eller torsk. Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille
Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vitt vin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
#12 Fisksoppa med saffran

#12 Fisksoppa med saffran

Häll på vinet och låt det koka upp ordentligt, späd sedan med buljongen och de hackade tomaterna, och smaksätt med hummerfond
Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Schalottenlök och fänkål kokas i vin eller Vermouth med en aning vinäger. 600 gram skrei eller torskrygg (man kan även med fördel använda kummel eller annan vit fisk, även röding kan fungera)