Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Rör i kryddorna. Kycklinggryta med Bacon och Rosépeppar Efter en lång promenad vid ett upproriskt Medelhav, var det skönt att ha lite kycklingrester att ta hand om till lunch
Krossa rosépepparkorn och timjan. 2 tsk hela rosépepparkorn. 2 tsk hela rosépepparkorn. Underbart god gryta där jag valde en extra stark ölkorv för lite extra sting
mer kryddor. Kyckling med rosépeppar är en enkel middag att tillaga på en fredag, när man kanske inte har tid eller lust att stå vid spisen efter jobb, men ändå vill ha något riktigt gott och festligare
Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
½ dl blandade hackade örtkryddor. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 4 dl matyoghurt½ dl blandade hackade örtkryddor, tex herbes de Provence½ tsk salt½ krm vitpepparSätt ugnen på 225° och sätt in en långpanna
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund