Krustader olivolja recept

Krustader med Västerbottensost

Krustader med Västerbottensost

Ingredienser Svampcreme 500 gram blandad svamp 1 klyfta(or) vitlök 1 st Schalottenlök(ar) 1 dl färsk persilja hackad 0,5 dl vitt vin 2 dl grädde 2,5 dl Västerbottenost Extra Lagrad eller Original 3 msk olivolja 3 msk smör 0 salt 20 st krustader (om du inte bakar själv) 0 svartpeppar Krustader 3 dl vetemjöl 1 dl Västerbottensost riven 125 gram smör kylskåpskallt, skuret i tärningar 5 msk vatten iskallt
Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter

Krustader med västerbottensost. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill. Häll i krustaderna, men fyll de inte mer än 3/4. 2 klyftor vitlökolivolja. Förrätter 1 pkt krustader. 2 klyftor vitlökolivolja
FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Fyllda krustader, barnsligt enkelt och barnsligt gott. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Fyll krustaderna till hälften med osten. Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé och dill
SNITTAR OCH BUBBEL

SNITTAR OCH BUBBEL

Det blev crostini med creme fraiche och sikröm, krustader fyllda med västerbottensost, karamelliserad lök och ansjovis och till sist rökt renstek med västerbottensost och pepparrot på rågkex
8 recept med champinjoner

8 recept med champinjoner

Ringla olivolja över bröden, och gnid in med finriven vitlök. 6 stora krustader med champinjonstuvningDet här behöver du. Fyll krustaderna, toppa med hyvlad västerbottensost och gratinera i ugn ca 10-15 min i 200 grader. 2 dl olivolja. 1 msk olivolja. 2 dl olivolja. 1 msk olivolja
Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor på smördeg

Marinerade räkor200 g skalade räkor (helst stora) 1 klyfta vitlök 2 cm färsk ingefära, färskriven 50 g olivolja 1 krm flingsalt. 1Krustader0,5 rödlök 0,5 paprika 50 g färskost 100 g crème fraîche 50 g rom (finkornig rom, MSC - certifierad) 8 krustader
Tema Ernst!

Tema Ernst!

Krustader med ädelost och creme fraiche. Rör ner några matskedar olivolja, flytande honung och rikligt med finklippt gräslök
Nyårsmeny i samarbete med Spisa

Nyårsmeny i samarbete med Spisa

Till förrätt har jag gjort minikrustader med rökt lax smaksatt med dill och pepparrot. Minikrustader med rökt lax
Snittar och fredag på ingång

Snittar och fredag på ingång

Två andra enkla snittar som alltid fungerar är salta kex med brieost och fikonmarmelad och krustader med skagenröra toppad med räkor, rom och dill
Heta laxtilltugg till vinet

Heta laxtilltugg till vinet

Innan servering värms krustaderna i micro och fylls därefter med varmröra. Olivolja.  Stek laxröran i olivolja

En 7-åring i familjen

Nu har min lilla bebis fyllt 7 år. Kan inte fatta att hon blivit så stor. Vi firade henne med buller och bång i dagarna två
Härligt sommarhäng

Härligt sommarhäng

Den här gången blev det tunnbrödpinnar, krustader och marinerade vitlöksklyftor. Olivolja. Krustaderna penslade jag först med lite smält smör i botten, klickade i creme fraiche och toppade med en räka
Frossa i godsaker

Frossa i godsaker

KRUSTADER MED KRÄFTRÖRA. Blanda den med olivoljan. Krustader (som jag köper färdiga). Fyll krustaderna med röran strax innan servering
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda med gratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter
Det vankas helg och Mellofinal

Det vankas helg och Mellofinal

Krustaderna är en återkommande favorit. Blanda runt med olivolja på en plåt. Klicka i krustaderna och toppa med exempelvis en räka