Mycket mättande gröt kokad på quinoa och krossatbovete. Bovete är en annan och även glutenfri favorit som kan användas i många maträtter som sallad eller i en rad vegetariska biffar
Detta gjorde jag enkelt genom att lägga bovete och linfrön i en burk, hälla vatten så att det täcker över med ett par centimeter och sedan försluta med ett lock
Du kan variera med linfrö, bovete, havregryn mm. Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Strö över lite krossatbovete. Speciellt med en god röra uppepå. 1 pkt jäst 16 dl kallt vatten 600 g bovetemjöl 200 g solroskärnor 200 g pumpakärnor 100 g krossat linfrö 100 g nyponskalsmjöl 80 g fiberhusk 4 tsk salt 2 msk honung Lite krossatbovete att strö över. Baka brödet i ca 80 min eller tills det är torrt när man provar med sticka. 600 g bovetemjöl. 100 g krossat linfrö
Jag gör min favoritvariant väldigt knaprig och med kanel som smaksättning, men man kan givetvis krydda det med klassiska brödkryddor också om man vill det
Jag tycker verkligen det e supergott och mättande med vegetariska bullar/bollar/biffar, vet aldrig vad jag ska kalla dem (ska man vara lite klyschig och säga kärt barn många namn…hihi, ok, nä låter bli)
Det står oftast inte “fullkorn” på förpackningen, men till de naturligt glutenfria fullkornsmjölerna räknar jag till exempel rårismjöl, bovetemjöl, teffmjöl och durramjöl
Jag hade inget rismjöl och bovetemjölet räckte precis så jag fick ersätta mitt rismjöl med fullkornsdinkel, vilket gjorde att mitt bröd då inte blev glutenfritt
Strö över bovetemjöl. 2 dl krossatbovete. 12 dl bovetemjöl. 11 dl linfrön. 1ev smör och bovetemjöl till formen 1⁄2 tsk bovetemjöl, att strö överSätt ugnen på 175 grader. 1Skölj det krossade bovetet. 1Blanda i det krossade bovetet