500 g
ljust glutenfritt fullkornsmjöl, gärna en blandning; Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak. Använd också hirsmjöl, bovetemjöl eller teffmjöl. Tänk på att bovete och teff ger en lite mörkare färg och mer smak.
0,75 dl
fibrex (flakes)
0,5 dl
krossade linfrön
2 msk
fiberhusk eller annat finmalt psylliumfröskal. Kan ersättas med 3 msk grovmalet. Läs mer…
Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligt glutenfria och mjölkfria ljusa mjöl)
1 msk ljus sirap. 1 msk ljus sirap. Kolakakor är en av mina favoritkakor. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Ingredienserna är få, ekonomiska, och enkla att få tag i så det här är ett perfekt vardagsbröd
1/2 dl cane syrup och 1 dl ljus sirap eller ersätt dessa båda sorterna med 1 1/2 dl mörk sirap. 1/2 dl cane syrup och 1 dl ljus sirap eller ersätt dessa båda sorterna med
Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
1 msk ljus sirap. 1 msk ljus sirap. I lördags blev det bland annat västerbottenpaj på buffébordet, och min slog den som var gjord på vetemjöl med hästlängder förstod jag det som
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.