Igår blev det pizza till middag och det här är min pizza med bl. Häll upp i rengjord glasburk för förvaring i kylskåp om du inte använder upp allting direkt vid pizzabaket
Glöm tjock pizzabotten i ugnsform, här blir det runda och krispiga. Älskar du, precis som vi pizza. Ställ sedan en plåt så den blir varm, då blir pizzankrispig i botten
Bottnet blev både mjukt och krispigt om vartannat. Efter vårens alla turer med biltvätt, räfsning och fotbollsturnering passade det med lite pizza på menyn
Jag hittade ett intressant recept på pizzabotten här, gjord på blötlagd quinoa. Jag var såklart tvungen att testa bottnat själv och är mycket nöjd med smaken och konsistensen på pizzabottnet
– Pizzan är färdig när kanterna börjar bli bruna och osten fått fin färg – Ett bra tips för att få en krispigare botten är att ställa in din plåt i ugnen en bra stund innan det är dags att grädda pizzan
Följer trenden och gör pizzadeg på blomkål och det blev otippat gott. Blomkålspizzan blev en pizza bianca med min favvo topping – kallrökt lax, spenat, kapris, rödlök och bearnaisesås
Genom att förgrädda pizzabotten + tomatsås, blir pizzankrispig trots att den gräddas i vanlig ugn. Jag lagar och äter pizza så sällan att jag GLÖMDE ha med det i min lathund till lakto-ovo-vegetarianer
Receptet jag tänkte dela med mig av ger en smidig och lättarbetad pizzadeg som ger ett fint och fluffigt resultat, denna gång med en väldigt god och krispig botten tack vare bakstenen
Låter kanske lite okonventionellt, men resultatet blir super med sådär härligt krispiga kanter. Det finns lika många varianter på pizza som det finns pizza-älskare
Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa