Krispig på utsidan och seg inuti. Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
Pavlovan skall alltså vara krispig på ytan och seg inuti. Pavlova är en söt och delikat marängbakelse som sägs ha uppfunnits till prima ballerina Anna Pavlovas ära i Australien då hon var där på turné
Garnera pavlovan direkt före servering för att hålla marängen torr och krispig på ytan. Garnera tårtan precis före servering så håller sig marängen krispig och fin
En pavlova är en marängbakelse/tårta med ett krispigt yttre och en mjuk marschmallowsliknande kärna. Överst på pavlovan hittar man ett ordentligt lager med färska bär, allt efter smak och säsong
Ett tips är att göra marängen kvällen innan du skall servera tårtan, låt den gräddas och stäng därefter av ugnen och låt marängen stå där medan ugnen svalnar så blir den krispig och fin
Marängen kommer vara mjuk men ha en krispig yta. Ett perfekt tillfälle att fira den kommande 40-års dagen ( ja jag börjar bli gammal) och med en buske dignande med röda vinbär så slängde jag ihop en rysligt god och fräsch pavlova. Pavlova-tårtaMarängbottnar8 – 10 bitar, receptet går att dubblera4 äggvitor0,5 krm salt2,5 dl socker1 msk majsstärkelse/maizena2 tsk vaniljsocker1 tsk syra - vitvinsvinäger, citronsaft eller ättikaSyran och saltet gör att den gräddade marängen blir lite seg i sitt inre, medan ytan blir mer frasig
Tårtan är frasig och krispig utanpå och har ett mjuksegt innandöme. Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess
En maräng som är både len, frasig, krispig och fluffig. Den är nästan i klass med en riktigt bra pavlova, även om jag alltid väljer pavlova om jag måste välja
Marängen blir riktigt krispig på utsidan och alldeles mjuk-seg och härlig på insidan. Har ni inte testat Pavlova tidigare så kan jag verkligen rekommendera det