Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram. Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. Putsa filén och skär den i tjocka skivor och bryn den i en stekpanna, krydda med salt, peppar och mejram
Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl. 1 tsk mejram1/2 msk balsamvinäger. 1 tsk mejram
Detsamma gäller mejram. Från början gjorde jag kreolskans gryta med vispgrädde. Jag vänder fläskfilén i mjöl innan jag steker på den av den enkla anledningen att mjölet därmed reder såsen
Skär fläskfilén i skivor och stek i smör. Smaka av med salt, peppar och mejram. Kreolsk gryta4 personer500 gr fläskfilé skuren i skivor1/2 burk syltlök4 ölkorv, det går även bra med starkare chorizokorv i skivor1/2 burk svarta oliver1/2 burk burk cornichons2 msk hackad ättiksgurka1 röd paprika i bitar2 pressade vitlöksklyftor5 dl matlagningsgräddeSalt och peppar efter smakMejram passar perfekt i kreolsk gryta. 500 gr fläskfilé skuren i skivor
Det går lika bra att servera fläskfilé som kycklingfilé i denna gryta. Putsa fläskfilé alt. 9 hg fläskfilé eller kycklingfilé. 1 tsk mejram. 4-6 pers 9 hg fläskfilé eller kycklingfilé. 1 tsk mejram
Häll på grädden, creme fraichen och mejram. Bryn fläskfilén, salta och peppra den. KreolskfläskfilégrytaTill 6 personer. 900 g fläskfilé2-4 starka ölkorvar, typ Caramba1-2 röda paprikor1 burk syltlök, ca 200 g1 dl hackad ättiksgurka eller Cornichons2 vitlöksklyftor5 dl matlagningsgrädde1 burk creme fraicheParera fläskfilén och skär den i cm tjocka skivor som du bankar ut lätt. 900 g fläskfilé
Putsa och skär fläskfilé i skivor. Kreolsk gryta med fläskfilé och kryddstark korv500 g fläskfilé. 2 tsk mejram. Tillsätt grädden, mejram och syltlök och låt det sjuda 10 minuter till och ha även i creme fraiche och oliver på slutet. / Barbro 500 g fläskfilé. 2 tsk mejram
Stek sedan den skivade fläskfilén i korvens fett. )600g fläskfilé2 stora eller 4 små starka korvar200 g syltlök200 g oliver1 röd paprika1 dl cornichons5 dl vispgrädde1 msk mjöl1 tsk mejram1-2 tsk salt2 krm svartpeppar- Bryn korven i en stekpanna. 600g fläskfilé. 1 tsk mejram