Krabba kapris recept

Tareqs skaldjurssoppa

Tareqs skaldjurssoppa

Stek kapris i het olja tills de är krispiga. Häll den varma soppan över fisken och garnera med stekt kapris
Frutti de Mare

Frutti de Mare

Grovhacka sardellerna, kaprisen och de färska örterna och lägg allt i tomatsåsen. 500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 11 tsk kapris. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Pastisch på crab cake

Pastisch på crab cake

Enligt receptet på baksidan, som ändå måste betraktas som någorlunda ursprungligt för trakten, ska finfördelad  färsk krabba blandas med brödsmulor, majonäs, Worcestershiresås, persilja, bakpulver, ägg och Old Bay
Skaldjurssoppa och vit bourgogne

Skaldjurssoppa och vit bourgogne

Nu hade vi ju också köpt en krabba, dels för att vi behövde lite mer skal dels för att göra en krabbröra
Topping till ägghalvor

Topping till ägghalvor

krabba. kapris. Förslag 1. Hacka räkorna och skiva löken blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Ett skepp kommer lastat…

Ett skepp kommer lastat…

Hacka laxen i mindre bitar, blanda i krabban. Gör såsen genom att hacka kapris och cornichons, dill och persilja

Toast med krabba, kapris och rödlök

Öppna burkarna med krabba och låt krabbköttet hänga av i en finmaskig sil. Lägg på sallad på toasten och toppa med krabbkött, sås, kapris och skivad rödlök
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Grovhacka sardeller, kapris och färska örter. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 2 tsk kapris. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 8 sardeller 2 tsk kapris

Läcker skaldjurssufflé

 Sätt ugnen på 200º. Blanda mjölk och grädde. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd under vispning med gräddmjölk
kaprissås till skaldjur

kaprissås till skaldjur

God till alla skaldjur är den här kaprissåsen, men godast är den kanske till kräftor och krabba (och till rökta räkor är fortfarande enklaste mango- och vitlökssåsen absolut godast)

Toast med krabba, kapris och rödlök

Öppna burken med krabba och låt krabbköttet hänga av i en finmaskig sil. Lägg på sallad på toasten och toppa med krbbkött, sås, kapris och skivad rödlök

Den godaste krabbpastan

Det är inte jätteofta man använder krabba på burk men den ska inte underskattas. Rör sedan ner såsen i pastan och vänd ner med rivet citronskal, kapris och basilika